HIGH RACER Holder all time one hour world record
is leeg
Facebook
<< vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | volgende >>
 

Mid winter stop M5 showroom

18 december 2018Naar boven
Mid winter stop M5 showroomTot 31-01-2019 is de M5 showroom gesloten.
Telefoon- en e-mailverkeer gaan wel door in deze periode.
 

M5 showroom gesloten op 2 en 3 november 2018

24 oktober 2018Naar boven
M5 showroom gesloten op 2 en 3 november 2018A.s. vrijdag en zaterdag is de M5 winkel gesloten. Vanaf dinsdag 6 november is de M5 showroom weer gewoon volgens schema open van 10.00 tot 17.00 uur.
 

Bram's private Viking Tour

8 augustus 2018Naar boven

800 kilometer door prachtige landschappen

Bram's private Viking TourBram maakt een meerdaagse tocht van Molde naar Kragerø, Noorwegen. De rode waypoints zijn de overnachtingsplekken.

Hier een gedetailleerde kaart!
 

Stijn van de Maele (B) weer World Champion op M5 Carbon High Racer

21 juli 2018Naar boven

en Marvin Tunnat (Duitsland) goede tweede met ook een M5 CHR en met 2-Spokes erin.

Stijn van de Maele (B) weer World Champion op M5 Carbon High Racer
Stijn aan kop op WK in Engeland met Marvin Tunnat HANDSFREE! op de tweede plaats...
Het WK werd dit jaar in Deal, Engeland georganiseerd, op het Betteshanger Park circuit met meer dan 100 deelnemers uit velerlei landen. De volgende onderdelen stonden op het programma:

  • sprint 100 meter met vliegende start
  • tijdrit 2.1 km staande start
  • criterium 15 minuten
  • criterium 1 uur
  • criterium 3 uur

Bij de ongestroomlijnde fietsen ging het tussen Marvin Tunnat (D) en Stijn van de Maele (B)
Stijn had op vrijdag 13/7 de sprintwedstrijd, 67,5 km/h!! volgens de GPS, gewonnen met Marvin als tweede.
Dan op zaterdag was Marvin de snelste op de tijdrit en het 1 uurs criterium, waarbij Stijn telkens tweede werd.
Alles werd dus beslist op de laatste dag, waar Stijn absoluut twee keer moest winnen om nog de eindzege binnen te halen.
In het 15 minuten criterium kon Stijn bij het ingaan van de laatste ronde een demarrage plaatsen en zichzelf van de eerste plaats verzekeren.
Ook de 3 uurs race werd pas in de sprint beslist: bij het ingaan van de laatste bocht zat Stijn nog in het wiel van Marvin en begon op 400m van de finish met zijn sprint. Het bleef heel spannend maar met een nipte overwinning kon Stijn zich verzekeren van ritwinst en het algemene klassement.

Plaats 1 en 2 dus voor een M5 Carbon High Racer!

Trouwens dezelfde fiets waarmee Stijn op zondag met het gezin naar oma fietst!! (enkel andere wielen).

Bij de halfgestroomlijnde fietsen ging de wereldtitel naar Hanss Stresius (D) op een M5 Carbon Low Racer zodat het M5 feestje weer compleet was. Hulde aan alle renners voor hun inzet!!!
 

M5 showroom tijdens zomervakantie

7 juli 2018Naar boven
M5 showroom tijdens zomervakantie
Na 4 jaar weer eens de Dalsnibba in Noorwegen opgereden: van zeeniveau in Geiranger tot 1576 meter hoogte. Veeeel haarspeldbochten! Boven de wolken schijnt de zon...
Tot en met 18 augustus is de showroom van M5 gesloten. In deze tijd wordt aan de conditie gewerkt middels fietsen in Noorwegen. E-mails worden beantwoordt zij het met enige begrijpelijke vertraging!
 

M5 2-SPOKE wiel op BNR Nieuwsradio

23 december 2017Naar boven

De klapschaats van het wielrennen

M5 2-SPOKE wiel op BNR Nieuwsradio Bram aan het woord over het 2-SPOKE wiel. De ontwikkeling en aerodynamische voordelen. Wereldkampioen Remco Grasman bevestigd de claims met opvallend goede resultaten tijdens wedstrijden. Gaat het met 2-SPOKE net zoals met de klapschaats? Een wat trage introductie, waarna iedereen overstapt op dit aantoonbaar snellere wiel?

Klik hier voor het hele verhaal, inclusief geluidsfragmenten
 

Impressie van Minimal Bike stand in Rome

21 september 2017Naar boven

Minimal Bike op "SPIN" Bike Expo

Impressie van Minimal Bike stand in RomeZie ook de presentatiepagina van Minimal Bike op de expo.
 

M5 showroom gesloten van 20 t/m 26 september

19 september 2017Naar boven
M5 showroom gesloten van 20 t/m 26 septemberVanwege beurs van het SPIN Bicycle Festival in Rome is de M5 showroom gesloten van 20 tot 27 september. E-mailverkeer gaat gewoon door gedurende deze periode.

Foto: Met twee complete fietsen in een weekendtas naar beurs in Rome
 

Remco Grasman wereldkampioen tijdens UCI Wereldkampioenschappen Tijdrijden met 2-SPOKE wielset!

24 augustus 2017Naar boven
Remco Grasman  wereldkampioen tijdens UCI Wereldkampioenschappen Tijdrijden met 2-SPOKE wielset!Tijdrijder Remco Grasman uit Emmeloord wereldkampioen tijdrijden bij de elite zonder contract geworden, waarbij hij in zijn leeftijdscategorie (45-49) de sterkste was. Hij veroverde de eerste plaats met gebruikmaking van een M5 2-SPOKE wielset. Remco zette in het Franse Albi een tijd neer van 30 minuten en 21 seconden op een heuvelig en zeer warm tijdritparcours van ruim 22 kilometer. Een prachtige apotheose voor Remco, want na dit WK gaat Remco het wat kalmer aan doen.

Foto: Marco Bos
 

Amsterdam-Noordkaap, 3800 km, met M5 Carbon High Racer

16 augustus 2017Naar boven

Dit keer Maurice Mahieu uit Amsterdam, hieronder zijn verslag.

Amsterdam-Noordkaap, 3800 km, met M5 Carbon High RacerOp 11 juli vertrok ik, op mijn M5 Carbon High Racer, ook bekend als "The Black Rider", met 20 kilo bagage (inclusief kampeeruitrusting en kookgerei) verpakt in 2 banaantassen en een rug/bagagedragertas vanuit Amsterdam naar Emmen om vanaf daar de Jutland fietsroute naar Hirtshals in Noord Denemarken te volgen. Vervolgens heb ik de boot gepakt naar Bergen en ben langs de kust en de Lofoten naar het noorden gereden via de route van europafietsers.nl. Met nog wat extra uitstapjes bij elkaar 3800 km. Aanvankelijk met dagafstanden van 150 tot 200 km om in het Noorse berglandschap wat in te zakken naar gemiddeld ongeveer 125 km per dag.

Het is een prachtige route waarbij ik vaak magische taferelen in de avondzon mocht aanschouwen. Vanwege het mooie licht en de rustiger wegen heb ik veel in de avond gefietst. Prachtig om het landschap langzaam te zien veranderen van mooie ronde bergen naar enorme fjorden, nog groteskere arctische gebergten en uiteindelijk de toendra met de vele prachtige rendieren. Goed er moest natuurlijk wat getrapt worden, maar over het algemeen heb ik eigenlijk redelijk op mijn dooie akkertje (een lekker soepele cadans) gefietst, behalve op momenten dat ik zin had om te beuken, wilde opwarmen (het blijft Noorwegen, hoewel ik het grootste gedeelte van de tijd zeer goed zomerweer heb gehad) en voor "deadlines" van ponten die ik wilde halen, waarvan de mooiste die in Solvorn was waarbij ik met boven de 50 kilometer per uur aan kwam zeilen en onder een naar benedengaande slagboom de pont op scheurde en daarbij de no(o)rse blik van de pontbediende zag, die mij aanvankelijk leek te weigeren op de pont vanwege mijn enthousiaste actie maar hij bleek alleen te gebaren dat ik niet op de pont mocht fietsen en moest afstappen.

Dankzij de stabiliteit van de fiets kan ik op futloze en/of luie momenten op mijn kleinste verzet heel stabiel met snelheden tot onder de vijf kilometer per uur een helling van 10% of meer op fietsen terwijl mijn hartslagmeter aangeeft dat ik een hersteltraining aan het doen ben! Bergaf is dan weer het andere uiterste, met soms snelheden boven de 80 kilometer per uur, en die snelheid wordt dan vaak voornamelijk nog begrensd door de hoeveelheid staal in de zenuwen van je vingers aan de remhendels.Ook de fiets met snelheden boven de 60 over slecht wegdek en wildroosters beuken geeft geen enkel moment het gevoel dat het stuiterig wordt. Hoewel er geen vering op zit voelt hij op die momenten als een strak geveerde fiets die aan het asfalt vast geplakt blijft zitten. Een waar feest!

Ook ben ik enkele malen mede Noordkaapfietsers tegengekomen en soms stukjes met ze opgefietst, waarbij ik me steeds boven aan een helling aangekomen verontschuldigde met "may be see you later" om ze vervolgens heel hard in mijn achteruitkijkspiegel te zien verdwijnen, om ze soms later inderdaad op een pont of winkel weer tegen te komen. Uiteindelijk ben ik op zaterdag 12 augustus aangekomen op de Noordkaap, waar ik mijn "overwinning" heb gevierd met het meest overpriced biertje ooit.<< vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | volgende >>
Er kunnen geen rechten ontleend worden aan de informatie op deze site.© Copyright 2003 - 2023 M5 Ligfietsen / Vipers
Nieuws
Video
Modellen
M5 Lightweight bike parts
Carbon Specials
M5 Specials
Overige producten
Dealers
Waarom een M5
Wedstrijden en records
Onze klanten
Contact
Minimal Bike
2-SPOKE
Bram Moens
 Laatste nieuws
 Archief
 Zoeken
 Sponsoring
 Evenementen
 Publicaties
 Sitemap