Stage winner Viking Tour 2014
is leeg
Facebook
<< vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | volgende >>
 

Aangepaste openingstijden M5 showroom in januari 2015

17 december 2014Naar boven

Vanaf dinsdag 27 januari is M5 showroom weer open gedurende de standaard tijden (di-vr van 10 tot 17.30 en za van 10 tot 16)

Aangepaste openingstijden M5 showroom in januari 2015Bijna traditiegetrouw worden de weken rondom oud en nieuw weer gebruikt voor het werken aan nieuwe ontwikkelingen, alhoewel de laatste 1,5 maand ook al intensief gebruikt is voor dat. Er zijn al nieuwe producten in de maak maar eerst moeten die nog goed uitgetest worden. Wanneer dat achter de rug is zullen er ook foto's van gepubliceerd worden.
Het telefoon- en e-mailverkeer gaat in deze periode echter gewoon door maar er vindt geen verzending van pakketten plaats omdat de locatie Middelburg tot en met 26 januari gesloten is.
Doordat vanwege de verschillende locaties er niet altijd bereik zal zijn kan telefoneren naar M5 problemen geven. In dat geval vragen we u te e-mailen.Wilt u teruggebeld worden dan kan u in de mail ook uw telefoonnummer noemen.
Excuses voor het eventuele ongemak!
 

20 inch aero velgen in carbon 3K!

13 december 2014Naar boven

In de maten ETRTO 406 en ETRTO 451

20 inch aero velgen in carbon 3K!Sinds heden zijn nu ook de 20 inch velgen leverbaar in een fantastische aero 3K carbon variant van maar liefst 50 mm hoog!
Deze velgen zijn nu al als spin-off beschikbaar vanwege een ander project waar we momenteel mee bezig zijn. De velgen zijn leverbaar met 16, 20 of 24 spaakgaten.
Velgbreedte van de 406 variant is 25 mm, van de 451 uitvoering is deze 21 mm. Het gewicht is slechts 306 gram per stuk (+/- 5 gram). Toelaatbare banddruk is 8.5 bar.
20 inch aero velgen in carbon 3K!20 inch aero velgen in carbon 3K!
 

Kettingrol of tandwiel?

11 oktober 2014Naar boven

Nieuw aluminium 14 tands tandwiel met POM geleidebeugel in test

Kettingrol of tandwiel?Vanaf vandaag zit ie op Bram's CHR. De komende tijd moet blijken of dit nieuwe systeem mag blijven of niet.
Voor mij is het niet helemaal nieuw aangezien ik 28 jaar geleden ook al eens een dergelijke opstelling heb geprobeerd (was toen wel een stalen variant) maar vanwege bijgeluiden er weer afgehaald heb. Bij positieve bevindingen zullen de tandwielen kleurgeanodiseerd worden en een keiharde Teflon toplaag krijgen.

We houden u op de hoogte van de ervaringen!
Kettingrol of tandwiel?
 

Uzbekistan per M5 Carbon High Racer

11 oktober 2014Naar boven
Uzbekistan per M5 Carbon High RacerDe ochtend van 1 oktober is koel, een stuk koeler dan vorig jaar. Al voor de start zijn er drie lekke banden te betreuren op het korte stukje dat de meeste rijders af moeten leggen naar de startplaats op de parking voor Hotel SMS iti, gelegen aan de zuid-west kant van Tasjkent. We wachten tot wel een half uur na de officiële starttijd om iedereen een gelijke start te geven, de banden zijn geplakt en na de groepsfoto zijn we weg.

Het is niet bepaald vechten voor een plaats in het kleine peloton dat de stille straten van Tasjkent doorkruist op weg naar het platteland, er zijn dit jaar slechts acht officiële starters voor het vierde Silk Route 1200 brevet. Net als vorig jaar zijn er slechts drie Europeanen. Dit jaar zijn dit: Lars Jacopsson uit Zweden, Manuel Jekel, Contributing editor van het Duitse Tour Magazin en ikzelf. Verder zijn er starters uit de Russische federatie, Kazachstan en Oezbekistan.

Europeanen zijn bang om in dit schitterende land te rijden, er zijn vooroordelen over de regio Centraal-Azië en ook omdat het nog niet zolang geleden bij de Sovjet Unie hoorde. Dit is grotendeels ongegrond. De mensen zijn er vriendelijk en behulpzaam. De vele bezienswaardigheden maken het een geweldig vakantieland en de nationale keuken is om te watertanden.

De staat van de wegen is voor het grootste gedeelte redelijk tot goed, slechts enkele honderden kilometers kunnen variëren van slecht tot erbarmelijk slecht. de onderliggende zestig jaar oude Sovjet betonweg komt hier en daar door de lappendeken van stukjes reparatie-asfalt en los gruis heen. Op sommige plekken is het bijna beter om af te stappen. Mocht je door de berm willen rijden dan krijg je zeker te maken met een type doorn wat resoluut korte metten maakt met de sterkste band en dwars door iedere breakerlaag gaat. Het record voor een rijder lag op negen lekke banden in een dag.

Mijn tactiek is net als vorig jaar de band zo hard mogelijk oppompen. Vorig jaar had ik nog de 25 mm Durano van Schwalbe, maar deze was me nog te hoog en te slap. Dit jaar heb ik gekozen voor de 23 mm draadvariant. Opgepompt tot 10,5 bar worden het dan net karrenwielen. Het rijden van een stootlek of "snake bite" is hiermee bijna volledig uit te sluiten. Op het asfalt rijden ze als een raket en wat dan nog over blijft zijn een 150 km waar je wat zachter moet rijden. Het heeft gewerkt... Slechts een doorn heeft me te pakken gehad op de tweede dag.

De weg gaat van Tasjkent naar Samarkand en daarvandaan naar de historische plaats Buchara in de woestijn. Proberen zoveel mogelijk met daglicht te rijden dan zie je de grote gaten en scheuren op tijd. Na Buchara is het min of meer dezelfde weg weer terug met door de organisatie georganiseerde slaapplaatsen. Het eten is prima en de ambiance ronduit exotisch. Verwacht geen luxe en altijd heet water om te douchen.

De laatste twee dagen had ik problemen met de darmen, waarschijnlijk het gevolg van het veel te lekkere lokale eten. Ik kon weinig binnen houden en moest met enige regelmaat de berm opzoeken voor een sanitaire stop. Dankzij wat sterke pillen uit de apotheek in Samarkand die ik van de organisatie gekregen had heb ik ook de laatste dag nog uit kunnen rijden. Niet zo snel als vorig jaar maar overleven is het sleutelwoord op de "Silk Route 1200".

Een adembenemend avontuur waar ik alweer niet in staat bleek te zijn om de Carbon High Racer van M5 te slopen op de slechte wegen!

Zie ook: officiele tussen- en aankomsttijden (wel even Google Translate gebruiken)
Uzbekistan per M5 Carbon High RacerUzbekistan per M5 Carbon High RacerUzbekistan per M5 Carbon High RacerUzbekistan per M5 Carbon High RacerUzbekistan per M5 Carbon High Racer
 

GESTOLEN!!!

30 september 2014Naar boven

Graag medewerking aan onderstaande en beloning voor tip die tot terugbezorgen van deze fiets leidt.

GESTOLEN!!!Deze unieke handgebouwde carbon ligfiets van mijn vrouw Anja, (model Shock Proof 20/20) is vanochtend op 30 september uit de garage van Bram Moens gestolen. Kenmerken: hoge 18 spaaks aerovelgen van 20 inch, kleur donkerblauw metallic, M5 sidepull remmen, carbon triple crankstel, titanium stuurpen, carbon dragertje, Rock Shox achterdemper, trapasbus op maat gelijmd dus niet verstelbaar, mono-geveerde voorvork, EBS duimremmen, Speedplay titanium Frog pedalen. Heel graag uitkijken naar deze fiets of en wanneer hij ergens aangeboden wordt. Melden bij M5 ligfietsen, Nwe. Kleverskerkseweg 23 Middelburg tel. 0118 628759 of 06 1403 7797
<< vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | volgende >>
Er kunnen geen rechten ontleend worden aan de informatie op deze site.© Copyright 2003 - 2015 M5 Ligfietsen / Vipers
Nieuws
Video
Modellen
M5 Lightweight bike parts
Carbon Specials
M5 Specials
Overige producten
Dealers
Waarom een M5
Wedstrijden en records
Onze klanten
Contact
M5 Pro
Bram Moens
 Laatste nieuws
 Archief
 Zoeken
 Sponsoring
 Evenementen
 Publicaties
 Sitemap